Company
KPMG
Type
Internships
Location
Amstelveen
Language
Dutch, English
Website
http://www.kpmg.com/NL/nl/Werken-bij/Starters/Pages/Introductie-voor-starters-en-studenten.aspx

Description

De functie

KPMG Forensic Technology is een jong team van forensische IT specialisten en richt zich op de technische aspecten van forensisch onderzoek. Dit team adviseert en ondersteunt cliënten op het gebied van forensische data-analyse, computer forensics en cyber incident response. Onze werkzaamheden variëren van het doorlichten van administraties op indicatoren van fraude tot het doorzoeken van e-mail bij aanwijzingen van onregelmatigheden en het onderzoeken van cyber incidenten zoals computerinbraak.
Om onderzoek te doen naar nieuwe ontwikkelingen en om innovatie te stimuleren bieden wij geregeld plaats voor een scriptant. Dit kan bijvoorbeeld op het gebied van computer forensics, cyber incident response of op het gebied van fraudedetectie en datamining. 
 
Hier volgen enkele voorbeelden van mogelijke opdrachten:

- Nieuwe soorten malware: Ontwikkelaars van malware komen steeds met nieuwe methodes om detectie en analyse van hun malware zo moeilijk mogelijk te maken. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan malware die alleen in het geheugen aanwezig is en geen sporen op de harde schijf achterlaat. Begrip van de werking van nieuwe soorten malware is van belang voor de detectie en opschoning ervan. Bij deze opdracht onderzoek je de laatste trends op het gebied van geavanceerde malware en bepaal je hoe deze malware gedetecteerd kan worden.

- Nieuwe toepassingen van predictive coding: Bij veel forensische onderzoeken worden e-mails en documenten doorzocht om bewijzen van bijvoorbeeld fraude te vinden. De laatste jaren zijn er nieuwe ontwikkelingen waarbij Artificial Intelligence (AI) technieken gebruikt worden om te helpen bij het selecteren van relevante documenten. Veel van deze ‘Predictive Coding’ technieken zijn vooral gericht op grote onderzoeken en minder geschikt voor kleinere datasets. Maar welke AI- technieken kunnen we bij kleinere onderzoeken inzetten?

- Insider threats: Bij computercriminaliteit wordt meestal gedacht aan hackers die er met bedrijfsgeheimen vandoor gaan. Het komt echter ook voor dat vertrouwelijke data door eigen werknemers van een bedrijf gestolen of gelekt wordt. Hoe kun je diefstal van data door werknemers automatisch detecteren en voorkomen zonder dat dit te veel ten koste gaat van privacy en gebruiksgemak?

- Mobile malware: Bedrijven hebben tegenwoordig een Bring Your Own Device (BYOD) regeling waarbij werknemers eigen smartphones en tablets ook zakelijk mogen gebruiken. In hoeverre kun je deze apparaten vertrouwen? Hoe kunnen het bedrijfsnetwerk en vertrouwelijke data beschermd worden tegen mobile malware die vroeg of laat ongetwijfeld opduikt?

- Fraudedetectie door middel van datamining: Mede door de financiële crisis en recente fraudezaken is de belangstelling voor  jaarverslagen toegenomen. Jaarverslagen worden onder de loep genomen, zowel inhoud als regelgeving zijn aan veranderingen onderhevig. Per organisatie verschilt de structuur en het type informatie in jaarverslagen. Wij zijn op zoek naar een methode om informatie uit jaarverslagen gestructureerd toegankelijk te maken ten behoeve van text- en data-mining.

Je kan uiteraard ook zelf een onderwerp aandragen.
 

Het profiel

Je zit in de scriptiefase van je universitaire studie Informatica, Artificial Intelligence of een andere technische opleiding. Daarnaast heb je affiniteit met data-analyse en forensisch onderzoek. Verder ben je een absolute teamplayer met een kritische, leergierige en professionele houding die goed in staat is zelfstandig te werken. Analytisch en conceptueel ben je sterk ontwikkeld. Daarnaast ben je assertief, flexibel en initiatiefrijk. Tot slot staat kwalitatief goed werk hoog bij je in het vaandel en ben je maatschappelijk betrokken.

 

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.
 
KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen. Gedurende je stage zal je dan ook intensief worden begeleid vanuit KPMG.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Hanna Nap, consultant Forensic Technology (020) 656 7884. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer hier.

Back to top
Cancel