Company
KPMG
Type
Vacancy
Location
Amstelveen
Sector
Consultancy
Language
Dutch, English
Website
http://www.kpmg.com/NL/nl/Werken-bij/Starters/Pages/Introductie-voor-starters-en-studenten.aspx

Description

De functie

KPMG Strategy & Operations - Public Sector is een ambitieuze en uitdagende adviespraktijk die zich richt op de Publieke Sector. Onze adviseurs werken aan uiteenlopende adviesopdrachten bij o.a. Ministeries, tal van grote uitvoeringsorganisaties, onderwijs- en onderzoeksinstellingen. Daarnaast zijn we marktleider in de advisering van woningcorporaties.

De publieke sector is sterk in beweging. Een voorbeeld hiervan is het streven naar een compacte en betere Rijksdienst. Dit roept vragen op over besturing en bekostiging. Burgers worden steeds kritischer en vragen om een efficiënte, effectieve en klantgerichte publieke dienstverlening. Ander voorbeeld is de roep om transparantie en verantwoording, waarbij maatschappelijke organisaties zoals woningcorporaties hun dienstverlening en investeringen moeten kunnen legitimeren. Er worden hogere eisen gesteld aan het resultaat van beleid, de afweging van risico's en het inzicht in de besteding van gelden. Nieuwe wet- en regelgeving stelt tevens toenemende eisen aan betrouwbaarheid, doelmatigheid en transparantie. De gehele publieke sector en iedere medewerker heeft te maken met dit ingrijpende veranderingsproces.

De opdrachten die binnen de Public Sector groep worden uitgevoerd richten zich onder andere op de volgende gebieden: optimaliseren van de bedrijfsvoering,  beleids- en besturingsvraagstukken, business cases/kosten - baten analyses, samenwerking en fusie, begeleiding van grootschalige transformaties, organisatie(her)ontwerp en –besturing, organisatieontwikkeling en het reduceren van bedrijfslasten. Klanten worden ondersteund met zowel strategische (kwantitatieve en kwalitatieve) onderzoeken en doorlichtingen, maar we begeleiden ook grootschalige veranderprocessen samen mét de klant.

Wij zijn op zoek naar iemand:

 • die graag in multidisciplinaire teams wil werken en advies wil geven over uitdagende, strategische en technologische vraagstukken in de publieke sector;
 • die het interessant vind om bij klanten zoals grote uitvoeringsorganisaties, woningcorporaties of ministeries aan de slag te gaan;
 • die het leuk vindt om organisaties te ondersteunen bij strategievorming en –implementatie;
 • die klanten wil begeleiden in het ontwerpen, optimaliseren en inrichten van hun bedrijfsvoering;
 • die het leuk vindt om zich vast te bijten in de complexe kwalitatieve en kwantitatieve onderbouwing hiervan (zoals business cases en financiële doorrekeningen);
 • die graag aan de slag gaat met besturingsvraagstukken;
 • die energie krijgt van organisaties helpen ‘in control ‘ te komen;
 • die een goede balans probeert te vinden tussen de theorie en de concrete toepasbaarheid hiervan in de praktijk.

Wat de opdracht ook is, je krijgt al snel veel ruimte en verantwoordelijkheid.

Als Consultant binnen KPMG Strategy & Operations - Public Sector ervaar je de breedte van het vak. De ene keer word je intellectueel uitgedaagd en hou je je bezig met het ontwerpen van nieuwe organisatie inrichtingen, complexe financiële vraagstukken of spar je op strategisch niveau met bestuurders en directeuren. Dan weer spreek je jouw praktische en projectmanagement-talenten aan om veranderingen in de klantorganisatie te realiseren.

Bij KPMG Strategy & Operations - Public heb je de mogelijkheid om in verschillende sectoren te werken zoals Woningcorporaties, grote uitvoeringsorganisaties en (Rijks)overheid. Daarnaast wordt er actief samengewerkt met KPMG-competentiegroepen zoals People & Change, Financieel Management, IT, Sourcing, LEAN, etc. Daarmee worden klanten zo goed mogelijk bediend en doe jij specialistische kennis en ervaring op.  Wanneer je niet aan klantopdrachten werkt, werk je vanuit een marktgroep aan marktbewerking en productontwikkeling of werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

Het profiel

 • Je hebt een (recentelijk) afgeronde academische opleiding bij voorkeur (bedrijfs)economie, econometrie, (technische) bedrijfskunde, of technische bestuurskunde met boven gemiddelde studieresultaten. Daarnaast heb je affiniteit met organisatiekunde en bedrijfsvoeringsvraagstukken.
 • Je staat aan begin van je carrière.  
 • Je bent analytisch en conceptueel, dit blijkt uit je studieresultaten, je doortastendheid en je verrassende aanpak van issues.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met  de public sector. Daarnaast heb je affiniteit met bedrijfsvoeringvraagstukken, organisatiekunde en/of finance en control.
 • Je bent vakgedreven en op een gezonde manier ben je ambitieus in alles wat je doet. Je laat een vraagstuk niet meer los voordat je de beste oplossing gevonden en uitgevoerd hebt.
 • Je bent een teamplayer met sterk ontwikkelde communicatieve vaardigheden en beschikt over goed cijfermatig inzicht.
 • Als collega ben je betrokken en enthousiast, bij klanten ben je een prettige gesprekspartner. Je beschikt over een gezonde dosis aan relativeringsvermogen en zelfreflectie.
 • Je beheerst Nederlands en Engels uitstekend in woord en geschrift.
 • Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs.

Ons aanbod

KPMG Nederland maakt deel uit van het internationale KPMG-netwerk, wereldwijd toonaangevend in Audit, Tax en Advisory. Met een heldere visie, sterke waarden en gedreven mensen willen we onze solide positie verder verstevigen. Wij zijn ambitieus, deskundig en internationaal georiënteerd.
 
KPMG is een internationaal netwerk van bedrijven met persoonlijke aandacht voor medewerkers.  We hebben een sterke marktpositie. Onze mensen werken dagelijks intensief samen in een prettige en stimulerende omgeving voor aansprekende cliënten.
Persoonlijke ontwikkeling staat centraal bij KPMG. Met gerichte training, opleiding en coaching helpen we onze medewerkers te excelleren en het beste uit zichzelf te halen.

KPMG staat open voor alle talenten. Met de meest uiteenlopende competenties. Vrouwen en mannen. Jong en oud. Ongeacht je culturele achtergrond, seksuele geaardheid of arbeidsbeperking. Samen pakken we de uitdaging op. Met elkaar. Met de klant.

Bij ons krijg je dan ook een uitstekend pakket aan primaire en secundaire (een leaseauto, laptop, smartphone, onkostenvergoeding en een premievrij pensioen), arbeidsvoorwaarden afgestemd op de laatste ontwikkelingen in de markt.

Meer informatie en solliciteren

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de verantwoordelijke recruitment adviseur. Direct solliciteren? Klik dan op onderstaande 'solliciteer' button.

Screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Een individueel assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Back to top
Cancel