Company
Ortec Finance
Type
Vacancy
Location
Rotterdam
Sector
Actuary, Consultancy
Language
Dutch, English
Website
http://nl.ortec-finance.com/

Description

Junior Consultant Pensions & Insurance

Ben je op zoek naar een innovatieve en dynamische werkomgeving met veel verantwoordelijkheid en de mogelijkheid je skills verder te ontwikkelen? Dan is deze vacature jouw kans!

Wat ga je doen als Consultant?

Je bent verantwoordelijk voor diverse activiteiten binnen Financieel Risicomanagement bij grote en kleine pensioenfondsen en verzekeraars. Onder Financieel Risicomanagement  komen adviesopdrachten op het gebied van ALM, beleggingsadvies en risicomonitoring uitvoerig aan bod. Dit houdt in dat je zowel aan de actuariële kant als op het gebied van de beleggingen ervaring opdoet in modelleren, uitwerken, analyseren en presenteren.

Als Consultant lever je een bijdrage aan werkgroep bijeenkomsten, bestuurspresentaties, en het opleiden van de klant op het gebied van Financieel Risicomanagement. Je hebt contact met de klant om uit te zoeken hoe het beleid van een pensioenfonds of de verzekeraar het beste gemodelleerd en geanalyseerd kan worden. Indien noodzakelijk zorg je voor maatwerk door nieuwe functionaliteit te (laten) ontwikkelen in de software. Je wisselt jouw werkzaamheden op ons kantoor af met bezoeken aan de klant. Onze klanten bevinden zich ook in toenemende mate in het buitenland.

In je eerste paar jaar op onze afdeling Pensions & Insurance rouleer je tussen de verschillende markten die wij bedienen om zodoende kennis te maken met alle aspecten van onze dienstverlening en een brede inzetbaarheid te ontwikkelen.

De afdeling Pensions & Insurance

De afdeling Pensions & Insurance bestaat uit ALM consultants en Investment consultants die zich richten op het adviseren van klanten en op het implementeren van onze producten. Hiermee helpen wij onze klanten om hun premie-, indexatie- en beleggingsstrategie te optimaliseren en uitvoering van het beleid te monitoren.

Wij adviseren pensioenfondsen en verzekeraars bij hun besluitvorming en de daaropvolgende verfijning van de strategische asset mix uit de ALM-studie naar meerdere asset classes en de verdere strategische en praktische invulling daarvan. Daarnaast worden rapportages geleverd waarmee de korte termijn risico’s voor onze klanten inzichtelijk worden gemaakt.

In onze advisering wordt gebruik gemaakt van door Ortec Finance zelf ontwikkelde systemen, die kunnen worden aangepast aan de specifieke omstandigheden van het pensioenfonds of de verzekeraar. Deze kwalitatief hoogwaardige producten worden ook geïmplementeerd bij onze klanten zodat zij in staat worden gesteld zelfstandig analyses uit te kunnen voeren.

Wanneer ben je onze Consultant?

Als je in het bezit bent van een WO-diploma in een bètarichting. Daarnaast vind je het leuk om met klanten in contact te zijn en heb je belangstelling voor de financiële wereld.

Verder is het van belang dat je:

 • Toegepast kunt denken;
 • Inzicht hebt in modelleren van financiële producten;
 • Over goede sociale en communicatieve vaardigheden beschikt.

Wat je kan verwachten van Ortec Finance

Ortec Finance helpt klanten bij het nemen van betere investeringsbeslissingen. Wereldwijd ondersteunen we pensioenfondsen, sovereign wealth funds, verzekeraars, banken, vermogensbeheerders, financieel planners en vastgoedmanagers. We weten wat er speelt in de branche van onze klanten en vertalen die kennis in optimale modellen en in oplossingen die we gegarandeerd kunnen implementeren. Ortec Finance is actief in markten die voortdurend in beweging zijn, en die een groot maatschappelijk belang hebben. Omdat we de hoogwaardige kwaliteit leveren waar die markten om vragen groeit onze organisatie mee. Dat schept kansen voor onze medewerkers. We bieden hen alle gelegenheid om hun talenten volop te benutten en waarderen die inzet ook.

Onze organisatie is weinig hiërarchisch en heeft veel zelfstandige, hoogopgeleide medewerkers in dienst die in hun toekomst investeren. Onze bedrijfscultuur is open en informeel: we luisteren altijd naar goede ideeën. Nieuwe medewerkers krijgen vanaf het begin verantwoordelijkheid. Je hebt dus ruimte om jezelf te ontplooien, maar je wordt daarbij ook actief en persoonlijk begeleid. Bij Ortec Finance kun je doorgroeien naar andere functies in andere landen, of kiezen voor een gespecialiseerde carrière.

Arbeidsvoorwaarden

Als de uitkomst van het selectieproces positief is, dan ontvang je van ons een aanbieding. Deze aanbieding wordt telefonisch aan je toegelicht door een van onze HR Adviseurs. Ons streven is om het gehele selectieproces in twee tot maximaal vier weken af te ronden.

Wij bieden je een baan binnen een uitdagende en inspirerende werkomgeving met uitstekende opleidings- en doorgroeimogelijkheden, zowel richting verschillende inhoudelijke specialisaties als richting project- en accountmanagement. Je hebt binnen Ortec Finance de mogelijkheid om IT, wiskundige modellen en specifieke marktkennis te combineren in je werk.

Je ontvangt een marktconform salaris, uiteraard afhankelijk van je functie- en competentieprofiel. Daarnaast bieden we je een uitgebreid pakket met secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • 8% vakantiegeld;
  • een vaste 13e maand;
  • een bijdrage aan de pensioenregeling;
  • 27 vakantiedagen;
  • een reiskostenvergoeding voor woon-werk en zakelijk verkeer;
  • deelname aan een bonusregeling.

Meer informatie of solliciteren?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Sophie Beckeringh (HR Adviseur) van de afdeling Human Resources via telefoonnummer 010 – 700 50 00.

Ben je geïnteresseerd in deze functie, solliciteer dan via de sollicitatiebutton rechts bovenin.

Back to top
Cancel