Company
Achmea
Type
Vacancy
Location
Leeuwarden
Language
Dutch, English
Website
http://www.werkenbijachmea.nl

Description

Data scientist - Leeuwarden: Analyseer en modelleer jij de betaalgegevens van 9 miljoen klanten naar waardevolle inzichten voor de gehele keten van Achmea?

De functie: Uiteindelijk genereer je impact die merkbaar is voor onze klanten. Namelijk dat jij klanten van alle merken van Achmea helpt om betalingsachterstanden te voorkomen. Hoe doe je dat? 
Door (big) data te bewerken en te analyseren krijg je klantinzichten. Je krijgt toegang tot alle databronnen en koppelt deze zelf. Je maakt gebruik van zowel interne als externe data. 
Je legt de analyse resultaten vast en gebruikt deze om de kwaliteit van de database te vergroten. Complexe inzichten vertaal je door naar pragmatische adviezen aan bijv. ketenmanagers, business controllers en management. Je adviseert bij het bepalen van de juiste klantbenaderingsstrategieën, maakt voorspelmodellen en segmentaties. 

Er is veel data beschikbaar en de focus van de analyses ligt op optimaliseren en voorspellen. Je bouwt end-to-end data oplossingen om onze dienstverlening te verbeteren. Zo ga jij allereerst aan de slag met het maken van een credit score model, zodat we kunnen voorspellen of een klant gaat betalen. 

Jij hebt een visie waar het data science vakgebied naartoe gaat en draagt deze visie ook actief uit. Je neemt hierin een proactieve en trekkende rol, waarbij je op alle niveaus binnen de keten je overtuigingskracht en impact laat zien. Je bent de linking pin tussen alle stakeholders in het data science traject; je spreekt dus zowel de taal van de business als de taal van data engineers en architecten.

Het profiel: Als data scientist heb je:
• een kwantitatieve WO opleiding afgerond, bijv. Econometrie, Wiskunde, Computer Science, of Artificial Intelligence 
• enige ervaring met big data, modelleren en advanced analytics; variërend van in ieder geval ervaring opgedaan tijdens je studie tot ongeveer twee jaar werkervaring. Hiermee bedoelen we dat je zeker ervaring hebt met regressie analyse, survival analyse en machine learning.
• ervaring met programmeren in databases, zoals R of SAS
• ervaring met data visualisatie tools, bijvoorbeeld Qlikview 
• bij voorkeur al ervaring met LEAN of Agile werken 

Je weet welke impact je kunt maken en hoe je dat het beste aanpakt. Het is belangrijk dat je communicatief vaardig bent in de Nederlandse taal, stevig in je schoenen staat en zowel zelfstandig als samen kan werken in Agile teams. Vanuit verbinding werk je in verschillende ketens en heb je een helicopterview.

Binnen Achmea stellen wij het klantbelang centraal. Dit betekent dat wij alleen producten en diensten aanbieden met toegevoegde waarde voor de klant op de lange termijn. Het is daarom belangrijk dat je in deze functie de belangen van de klant onderkent en zichtbaar afweegt ongeacht of je nu direct of indirect klantcontact hebt. Je geeft de klant wat hij/zij werkelijk nodig heeft. 

Jouw afdeling: Debiteurenmanagement (DM) is het grootste incassobureau van Nederland. Dagelijks werken we met ruim 200 collega's met veel passie en energie om ons openstaande saldo van een half miljard omlaag te krijgen. De focus verschuift nu van een toonaangevend Shared Service Center naar een Competence Center. Daarbij is het relatief nieuwe team Business Support, waarin jij werkt, hard nodig. Jouw team bestaat uit 20 collega's met verschillende specialismes (data science, projectondersteuning, wetgeving, kennis & kwaliteit en innovatie) die samen werken in ketens.

Wij bieden: Een inhoudelijke uitdaging voor iemand die een goede kwantitatieve basis heeft en dit wil toepassen in een omgeving die sinds een paar jaar meer datadriven en voorspellend is gaan werken. Je krijgt veel vrijheid en veel verantwoordelijkheid. Je werkt voor alle merken van Achmea en geen dag is hetzelfde. Je vervult een belangrijke rol in de keten; betalen lijkt vanzelfsprekend maar is het soms niet. 

Je komt terecht in een grote, moderne organisatie met uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder een vaste eindejaarsuitkering en een opleidingsprogramma specifiek voor data scientists! Dus als jij je verder wilt ontwikkelen, zijn er mogelijkheden genoeg. 
De salarisrange loopt van € 3.243 tot € 4.514,- (bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week excl. 13e maand, vakantiegeld en winstdeling). De uiteindelijke hoogte van je salaris is afhankelijk van de kennis, opleiding en ervaring die jij meebrengt. 

Het betreft een fulltime functie van minimaal 36 uur per week. Het is mogelijk om dit in te vullen in 4 dagen van 9 uur, waardoor je 1 dag per week vrij bent. 
We zoeken versterking op ons kantoor in Leeuwarden, in de mooie Achmea-toren bij het station. Regelmatig reis je ook naar je collega’s in Apeldoorn.

Meer weten of solliciteren?: Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Joyce Harleman, corporate recruiter, op 06 - 20 05 7682 (WhatsApp of bellen) of solliciteer direct. Wij zien je sollicitatie graag z.s.m. en uiterlijk op 11 december tegemoet. Wij voeren doorlopend gesprekken, dus hoe eerder je solliciteert, hoe beter.

Een online assessment en een Pre Employmentscreening zijn vaste onderdelen van de selectie.

Back to top
Cancel