Company
Aegon
Type
Vacancy
Location
Den Haag
Sector
Banking, Financial Risk Management
Language
Dutch, English
Website
https://careers.aegon.com/nl/home/netherlands/

Description

Functie

Wij zoeken voor het Credit Risk Team van Aegon Bank een Junior Credit Risk Manager. Kom jij ons team bij Aegon versterken?

Als Junior Credit Risk Manager (1e lijn functionaris) ben je verantwoordelijk voor het managen van kredietrisico’s en het optimaliseren van de kredietportfolio die Aegon Bank NV samen met market place lending platforms aan het opbouwen is. Je bereidt besluitvorming, policies en de daarbij behorende analyses voor en je zorgt dat het managementteam van de bank goed wordt geadviseerd op het gebeid van kredietrisico en kredietportfolio management/optimalisatie. Aegon Bank produceert zelf geen leningen, maar krijgt de receivables van deze leningen op haar balans via het aangaan van overeenkomsten met lening platforms, het kopen van leningen van andere financieel dienstverleners en via crowdfunding product van Knab (waarbij Aegon Bank een aandeel neemt in iedere financiering). 

Als Junior Credit Risk Manager rapporteer je aan de Team Lead Credit Risk van Aegon Bank en werk je samen met je team aan het:

 • Definiëren van de Credit Risk strategie van Aegon Bank;
 • Schrijven van policies om de Credit Risk strategie verder uit te bouwen en vorm te geven;
 • Bouwen van de modellen en uitvoeren van de analyses die nodig zijn om het managementteam te adviseren op het gebied van kredietrisico; 
 • Optimaliseren in termen van return/risico van de leningenportfolio van de bank.

Over de afdeling
Het Credit Risk team valt onder het ALM & Modelling team van Aegon Bank. ALM & Modelling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van methodologie met betrekking tot ALM (Asset Liability Management) en balansbeheer. Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor portfolio management en portfolio perfomance meting. 

Technical Development Program
Deze functie is onderdeel van het Technical Development Program. In dit programma wissel je om de 2 jaar van functie over de verschillende onderdelen van Aegon in Den Haag; Aegon Nederland, Aegon Asset Management, Aegon Group en Aegon bank. Dit doe je maximaal 3 keer en hierdoor ontwikkel je jezelf snel en breed. Hiernaast biedt het programma alles om jouw ontwikkeling te boosten:

 • Uitgebreid trainingsprogramma (o.a. communicatie -en projectmanagement skills)
 • Internationale opdrachten
 • Individuele begeleiding door de TDP coördinatoren
 • Accreditatie opleiding, bijvoorbeeld CFA of FRM

Het programma is een uitstekende gelegenheid om te netwerken met collega's en de interactie met het senior management op te zoeken. Dit alles bereidt jou voor op (senior) professionele en leidinggevende functies binnen Aegon. Klik hier voor meer informatie.

Profiel

We zoeken iemand die echt verschil kan gaan maken in deze nieuwe rol en initiatief neemt in het beheren en optimaliseren van een groeiend kredietportfolio. Verder beschik je over:

 • Een afgeronde academische opleiding in de richting van econometrie, wiskunde, natuurkunde of een andere bèta-opleiding;
 • Je hebt hoge cijfers behaald, en je hebt bij voorkeur ervaring in nevenfuncties en -activiteiten of hebt bijvoorbeeld stage gelopen in het buitenland;
 •  Programmeer ervaring is mooi meegenomen!

Aanbod

Wij bieden je een boeiende functie, waarin je zelfstandig en op professionele wijze te werk gaat in een ambitieuze en dynamische organisatie. Groei en ontwikkeling vinden wij belangrijk, daarom investeren we veel in onze medewerkers in de vorm van ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. In ruil voor jouw betrokkenheid en inzet bieden wij je een uitgebreid pakket aan uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

 • Een bruto maandsalaris tussen de €2944,02 en €4906,70 (schaal 8)  o.b.v. 38 uur;
 • Daar bovenop ontvang je maandelijks een vaste 13e maand en vakantiegeld in de vorm van een flexbudget (16,7% van je maandsalaris);
 • 27 vakantiedagen bij een 38-urige werkweek (13 extra dagen bij een 40-urige werkweek);
 • De ruimte om opleidingen of trainingen te volgen;
 • Een passende reiskostenvergoeding;
 • Uitstekende pensioenregeling en korting op Aegon producten.

Interesse?

Spreekt deze rol jou aan? Wij ontvangen dan graag jouw cv, motivatie en cijferlijsten (bachelor en master) via ons sollicitatie formulier op deze website. Je kunt je cijferlijsten het beste achter je brief of CV hangen en uploaden. Een online assessment maakt onderdeel uit van het selectie proces. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne van Calsteren, Talent Acquisition Manager, via suzanne.vancalsteren@aegon.nl. Voor meer informatie over de functie of het team kan je contact opnemen met Tristan Hands (Senior Capital Manager) via tristan.hands@aegon.nl

Back to top
Cancel