Company
NIBC
Type
Vacancy
Location
Amsterdam,Den Haag
Sector
Banking
Required language
Dutch, English
Website
https://www.nibc.nl/carriere/

Description

Job Description

NIBC Bank is een levendige bank in een wereld vol mogelijkheden. Met een sterke 'Think Yes' mentaliteit en met beide benen op de grond veranderen we muren in deuren, die ons keer op keer toegang geven tot verrassende mogelijkheden en oplossingen voor klanten.
 
Ter ondersteuning en verdere analyses zijn wij op zoek naar een stagiair in het Asset Management Team van de Retail Bank. Het team is verantwoordelijk voor de Originate-to-Manage (OTM) activiteiten en het label Lot Hypotheken. OTM omvat het verstrekken van woonhuishypotheken op de balans van derde partijen (bijvoorbeeld: pensioenfondsen, verzekeraars, asset managers en banken). Hiermee worden de Retail Bank en de kapitaalmarkt dichter bij elkaar gebracht.

Waarom zou je stage willen lopen bij het OTM-team?

In oktober 2016 zijn wij gestart met OTM voor Nederlandse hypotheken. Het is een klein team bestaande uit 5 medewerkers. De meeste activiteiten die voortvloeien uit ons OTM bedrijf worden uitgevoerd door andere afdelingen binnen NIBC, hier zal je dan ook geregeld mee samenwerken. Op dit moment zijn wij al gegroeid naar bijna 10 miljard euro aan mandaten. Met deze mijlpaal in zicht is het voor ons essentieel om onze investeerders zo goed mogelijk te blijven bedienen door zo veel mogelijk te weten over de markt en alles uit onze data te halen wat er in zit: daar hebben we jouw hulp bij nodig!

Het team valt binnen de strategische business unit Retail Bank, wat de hypotheek- en spaaractiviteiten in Nederland, Duitsland en België omvat. Verdere groei en uitbreiding van de OTM activiteiten zijn speerpunten voor de komende jaren.

Wat ga je doen ?

 • Onderzoek naar correlaties tussen marktaandelen en hypotheekkarakteristieken (zoals bijvoorbeeld de relatieve rentepositie t.o.v. concurrenten)
 • Analyseren van hypotheekdata en marktontwikkelingen
 • Presentaties, memo’s en rapportages opstellen

 Wat zoeken wij in jou?

 • Je bent een Master student in bijv. econometrie of een technische studie
 • Analytisch, kritisch en resultaatgericht
 • Ervaring met het uitvoeren van data-analyses in Python, MATLAB en/of Excel
 • Coördinerend en inlevingsvermogen
 • Communicatief en open
 • Klantgericht
 • Ambitieus, ondernemend en initiërend
 • Vrolijke doorzetter
 • Vloeiend in Nederlands en Engels

Wij zoeken medewerkers die een bijdrage kunnen leveren aan onze open en diverse cultuur. Voor het verbeteren van onze professionaliteit focussen we ons op het geven van continue feedback.

Wat hebben wij te bieden?

Wij bieden een dynamische omgeving in een collegiale werksfeer met veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief, waarbij je een belangrijke bijdrage kunt leveren aan de verdere groei van de OTM activiteiten en contact hebt met senior management.

NIBC is een relatief kleine bank met een dynamische en informele cultuur. Je zult direct een impact maken op zowel de bank als haar klanten. Dit is een unieke mogelijkheid om jouw talenten te laten zien en te ontwikkelen. Daarnaast koesteren we onze ondernemende, professionele en inventieve cultuur. Wij zijn flexibel, je kunt werken waar en wanneer je wilt, wat leidt tot een betere prestatie en een gewenste werk/privé balans.

Verdere informatie en solliciteren

Sollicitaties kunnen alleen worden ingediend via onze website. Via de ‘apply’ knop kun je je sollicitatie invullen en jouw CV en motivatiebrief indienen. Om meerdere documenten te uploaden klik je nogmaals op ‘upload’ zodra het eerste document geladen is. Een assessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Wil je meer weten, heb je vragen of gewoon even informeren? Schroom niet om contact op te nemen met Ewout van Laarhoven Ewout.van.Laarhoven@nibc.com / 06-81024375 of Christiaan van Gastel Christiaan.van.gastel@nibc.com / 06-52477307.

APPLY HERE

Back to top
Cancel