Website
http://werken.belastingdienst.nl/
Sector
Data Science
Required language
Dutch, English

About De Belastingdienst

Wil jij een bijdrage leveren aan een beter Nederland? En werken bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Heb je dienstverlening hoog in het vaandel? En wil je kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf en jouw activiteiten te ontwikkelen? Dan is de Belastingdienst een interessante werkgever voor jou.

Werken bij de Belastingdienst betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Want zonder belastingen geen geld voor goede zorg, onderwijs, veiligheid, sociale zekerheid en andere uitgaven. Elke burger of ondernemer komt met ons werk in aanraking. En veel van deze Nederlanders kijken met een kritische blik mee over onze schouders. Dat vraagt om snelle en deskundige dienstverlening. Wat werken bij de Belastingdienst niet alleen bevredigend maakt, maar ook inhoudelijk erg interessant.

Als Belastingdienst volgen we de ontwikkelingen uit de samenleving op de voet. Veel Nederlanders zijn dagelijks online. Wij sluiten daar op aan, door het mogelijk te maken tal van belastingzaken veilig online te regelen. Een andere belangrijke reden om meer digitaal te doen, is dat we daardoor effcienter kunnen werken. Het is niet moeilijk je voor te stellen dat het innen van ruim 200 miljard aan belastingen per jaar alleen met een grote inzet van automatisering uit te voeren is.

We zijn ook steeds nauwer gaan samenwerken met andere instanties. Binnen Nederland en daarbuiten. Een goed voorbeeld van samenwerking met andere partijen is die met fiscaal dienstverleners. Met de grote kantoren maken we afspraken over de inhoud en kwaliteit van hun werk. Daardoor kunnen zij hun klanten eerder zekerheid bieden. Dankzij de samenwerking met fisscaal dienstverleners, maar ook met andere intermediairs zoals uitkeringsinstaties, arbeidsinspectie en banken, kunnen we steeds beter inschatten hoeveel belasting een belastingplichtige moet betalen.
Verder is samenwerking belangrijk om beter te kunnen controleren en handhaven. Bij de douane is die samenwerking steeds vaker internationaal van aard. Dat geldt ook voor de Fiod, want fraude houdt niet op bij de landsgrenzen. Wil je op de hoogte blijven van je mogelijkheden bij de Belastingdienst? Volg ons dan op Linkedin of Twitter. Of maak een persoonlijk dossier aan op werkenvoornederland.nl.

LinkedIn: www.linkedin.com/company/belastingdienst

Twitter: @BDcarriere

Back to top
Cancel