Juli, 2014

Hallo VESTING Leden,

Ik ben Lieke van der Heide (20) en volgend jaar ga ik in Engeland studeren. Al sinds ik met mijn studie begonnen ben leek het me leuk om een keer in het buitenland te studeren, dus toen ik daarvoor de kans kreeg in mijn 3e jaar van de bachelor heb ik die meteen aangegrepen. Ik ga via Erasmus het eerste semester in Southampton studeren. Helaas moet je daar verplicht 3 economische vakken volgen van de 4 vakken die je mag volgen. Daarom ga ik Optimization, Labour Economics, Health policy and Economics en Sustainability in the local and global environment volgen. Ik heb al een kamer gevonden in Southampton, niet op de campus maar op 5 tot 10 minuten lopen daarvan, alleen het contract moet nog getekend worden. Ik hoop dat ik ook echt die kamer krijg en dat ik in Southampton mijn eigen draai kan vinden niet alleen bij mijn studie maar vooral ook daarbuiten!

November, 2014

Hallo VESTING Leden,

Studeren in Engeland bevalt tot nu toe erg goed! Studeren op zich verschilt niet heel veel van hoe dat is in Nederland. De echte verschillen liggen meer in de societies. Hier hebben ze societies voor letterlijk ALLES. Van Quidditch tot de Cake decorating society, je vindt altijd wel iets dat je aanspreekt. Ze hebben hier in plaats van algemene studenten verenigingen allemaal verschillende verenigingen met een thema en de meeste mensen zijn lid van meerdere verenigingen. 

Niet alleen die societies zijn leuk er worden hier veel dingen georganiseerd voor buitenlandse studenten en zo leer je al snel veel mensen kennen. Het enige jammere is wel dat je zo vooral buitenlandse studenten ontmoet en niet zo zeer Engelsen, waardoor je de Engelse cultuur (deels de reden waarom ik hier ben) niet echt meekrijgt.

Er zijn veel mogelijkheden om toch een beetje de cultuur mee te krijgen door tours van de stad en door tripjes naar Oxford en andere steden in de buurt. Voor mensen die ook in het buitenland willen studeren, dat soort tripjes zijn echt een aanrader!

Groetjes Lieke

Back to top
Cancel